[Dutch Event] DIWUG meeting over Data Form Web Parts en Silverlight in SharePoint

Op 20 november organiseert de DIWUG weer een avond sessie. Ook deze keer zullen er weer twee presentaties gegeven worden.

Data Form Web Parts
Het Data Form Web Part (voorheen het Data View Web Part) is misschien wel het meest gebruikte onderdeel van SharePoint Designer. Met behulp van het data form web part is het op eenvoudige wijze mogelijk functionaliteit toe te voegen aan sites zonder te programmeren. De mogelijkheden die aanbod komen in deze sessie zijn: het gebruik van het data form web part, conditioneel formateren van content in weergaves, web part connecties, bewerken van data rechtstreeks op de pagina en tenslotte het maken van web parts.
Spreker: Maarten van den Dungen (Macaw)

First look at silverlight with SharePoint
Met de komst van Silverlight kunnen we ook aan SharePoint websites een nieuwe visuele dimensie geven. Waar Adobe Flash andere technologiekennis vereist, kunnen we met Silverlight gewoon in onze vertrouwde .NET omgeving en tools werken. Doordat Silverlight in de browser leeft, zal er gecommuniceerd moeten worden met SharePoint. In deze sessie zal eerst een Silverlight Webpart gebouwd worden die gebruik maakt van de RSS-Feed van SharePoint. Vervolgens zal stilgestaan worden bij de mogelijkheden en onmogelijkheden van SharePoint webservices. Daarna is het tijd voor demo-mania: Silverlight smoelenboek op basis van SharePoint gebruikers profielen, Office Word previewer, image carrousel, chat, en tot slot de Podcasting Kit voor SharePoint.
Spreker: Donald Hessing (VX Company)

De avond wordt georganiseerd bij Sogeti in Vianen.

Het belooft een interessante avond te worden, en het kost je niks, dus schrijf je nu in via http://www.diwug.nl!